Tvätta sminkborstar – steg för steg

Att tvätta sminkborstar regelbundet är viktigt och det ska man göra minst en gång i veckan. Tänk vad mycket bakterier det samlas när man inte gör det och sånt vill man inte lägga på huden. Det är ju onödigt och nu ska jag visa er hur jag tvättar mina sminkborstar.

Tvätta sminkborstar – steg för steg

Tvätta sminkborstar – steg för steg

Kan erkänna att jag inte är den som gör det varje vecka men borde göra det. Något som man lätt glömmer och jag är likadan när det gäller att vattna blommorna. Annars kan man hitta en bra rutin på det som exempel söndagar inför en ny vecka. Att göra det någon gång under dagen kan man liksom alltid få till. Det tar ändå inte lång tid att göra det och sedan är dom torra dagen efter. Perfekt att få starta en ny vecka med rena sminkborstar.

Perfekt att få starta en ny vecka med rena sminkborstar.

Perfekt att få starta en ny vecka med rena sminkborstar.

Sminkborstarna som jag använder

 

Har runt 10 stycken sminkborstar men några av dom används till samma ställen i ansiktet. Har en för ögonbrynen, tre för ögonskuggor, två för att rätta till överbliven makeup, två för ansiktet och under ögonen. Alla borstar fyller sina egna funktioner för bästa applicering.

Rengöringsplatta för sminkborstar

Rengöringsplatta för sminkborstar

Steg för steg

 

Jag brukar använda sminkborttagning under min rengöring men det går även bra med tvål eller diskmedel. Först häller jag en liten klick sminkborttagning på plattan, sköljer sminkborsten med ljummet vatten och sedan skrubbar jag försiktigt mot plattan. Brukar gå igenom alla mönster på plattan tills allt smuts är borta. Sköljer sedan ut borsten, kramar bort överflödigt vatten och sedan gör likadant med nästa.

Sminkborsthållare

 

När alla sminkborstar är rengjorda låter jag dom självtorka över natten. Antingen lägger man dom på en torr handduk eller så kan dom stå upp i en sminkborsthållare.

Jag har en hållare för sminkborstarna som har flera fack så att alla får luft ifrån varandra. Den har även ett genomskinligt lock så att borstarna inte får damm på sig. Men lägger inte på locket fören borstarna har torkat färdigt.

 

Det här inlägget postades i Make-up och smink verktyg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *