Microblading eller tatuering

Beror på din hudtyp

Idag finns det både microblading eller tatuering. För kvinnor med dålig hårväxt så brukar det innebära att man inte har så bra hårväxt på ögonbrynen också. För att slippa fylla i och måla sina ögonbryn så kan man antingen göra microblading eller tatuera sina ögonbryn. Det beror lite på vilken hudtyp man har och vilket resultat det ger.

Vad det är för skillnad mellan dessa två är att vid microblading så går man inte lika djupt ner i huden. Vid tatuering använder man dessutom en maskin.

Vad är bäst för dig-microblading eller tatuering?

När man gör en microblading så ristar man in tunna snitt i den översta huden. Snitten fylls i med färg så att det ser ut som hårstrån. Detta håller mellan ett till tre år.

Tatuering

När man tatuerar sina ögonbryn använder man en maskin precis som när man tatuerar sig någonstans på kroppen. Du får inte dessa “hårstrån” som vid microblading. Men du kan få den övre delen på ögonbrynen lite “suddiga” precis som om dom är verkliga och inte tatuerade.

Microblading eller tatuering

För ett år sedan tatuerade jag mina ögonbryn. Dom ska man fylla i efter ett antal månader precis som vid en microblading. Detta blev aldrig av och jag har fyllt i dessa med en ögonbrynspenna.

Microblading eller tatuering

Nu är mina ögonbryn påfyllda med en ny tatuering med en snygg skarpare kant nedantill och en kant ovanför som är lite med utsuddad.

Nu ska dessa ögonbryn tvättas med pads och vatten och efter det så ska dom smörjas in med salvan jag fått från salongen i en vecka. Jag kommer säkert få några skorpor som ramlar av och då ser ögonbrynen ännu ljusare ut, men som sedan blir mörkare.

Microblading eller tatuering

En lite mer närbild på dom nytatuerade ögonbrynen. Lite svullna och röda, men som kommer bli jättefina om ett tag.

Prata med din salong och be dom rita upp hur dom skulle göra dina ögonbryn. Nästan alla salonger har gratis konsultation för detta.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *