Även rullstolsbundna behöver hudvård

Hudvård är en viktig del av vår dagliga rutin för att hålla huden frisk och återfuktad.

Oavsett våra fysiska begränsningar är det viktigt att vi tar hand om vår hud, särskilt för personer som är rullstolsburna. Att vara rullstolsbunden innebär att man spenderar mycket tid sittandes eller liggandes, vilket kan öka risken för hudproblem som trycksår och torr hud.

En av de främsta anledningarna till att personer i rullstol kan drabbas av hudproblem är på grund av konstant tryck mot huden från sittande i en och samma position under långa perioder. Detta kan leda till att blodcirkulationen minskar och huden blir känsligare för sår och skador. För att undvika detta är det viktigt att regelbundet ändra position i rullstolen och fördela trycket över olika delar av kroppen. Är du rullstolsbunden så kan du också få assistansbolag Stockholm som hjälper dig kanske med att smörja in i huden där du inte når själv.

Förutom att undvika trycksår är det också viktigt att ha en bra hudvårdsrutin för att hålla huden återfuktad och skyddad. Att göra regelbundna hudkontroller för att upptäcka eventuella sår eller skador i ett tidigt stadium är också viktigt för att kunna behandla dem så snabbt som möjligt.

Fenuril finns på apoteket mycket bra lotion för huden.

Fenuril finns på apoteket mycket bra lotion för huden.

När det kommer till hudvård för personer i rullstol finns det några speciella saker att tänka på. För det första är det viktigt att använda skonsamma produkter som är anpassade för känslig hud. Undvik produkter som innehåller starka kemikalier eller parfymer som kan irritera huden.

Det är också viktigt att se till att huden är ordentligt återfuktad, särskilt om man har torr hud på grund av att man spenderar mycket tid inomhus med luftkonditionering eller uppvärmning. Att använda en återfuktande kräm eller lotion regelbundet kan hjälpa till att förhindra torrhet och sprickor i huden.

För att undvika trycksår är det viktigt att använda en speciell kudde eller dyna som minskar trycket mot huden när man sitter i rullstolen. Det kan också vara bra att ta pauser och sträcka på kroppen regelbundet för att minska risken för trycksår.

Sammanfattningsvis är det viktigt att även personer i rullstol har en bra hudvårdsrutin för att hålla huden frisk och skyddad. Genom att följa några enkla riktlinjer och vara uppmärksam på hudens behov kan man undvika vanliga hudproblem och bibehålla en sund hud trots fysiska begränsningar. Så kom ihåg, hudvård är lika viktigt för personer i rullstol som för alla andra.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *