Makeup trender i vår

Nu ska vi visa våra läppar

Vi som tycker om makeup brukar se till att följa och läsa trenderna under årstiderna. Makeup trender i vår är riktigt målade läppar och ett mörkt rouge så att det verkligen syns. Ögonen ska också målas för att framträda. Något som kanske är lite mer nytt för i år är pärlorna. Pärlor som man både kan ha i hår och i ansikte. Dessa pärlor börjar dyka upp i butikerna nu lite här och där, och har dom inte kommit in än så kommer dom. Fråga om du är osäker för alla butiker kanske inte vågar köpa in förrän dom hör att det fungerar att sälja. Mindre butiker kanske är lite försiktiga i början och i dagens läge är det hård konkurrens och butikerna vill kunna överleva.

Makeup trender i vår

Det är säkert många som har målat sina läppar varje dag. Kanske mer nu i vinter då man inte vill få torra och spruckna läppar och idag kan man köpa både milda och feta läppstift för läpparna med olika färger.  Nu till våren ska vi fortfarande måla våra läppar i olika färger, men förbättra dom med läppolja så det blir ‘”lackerade” läppar. Det finns en hel del olika läppoljor att köpa ute i butikerna och på nätet. Det har också varit en hel del Tik Tok filmer om den nu heta produkten Lip Glow Oil.

Dior har till exempel en Lip Comfort Oil som gör dina läppar både blanka och mjuka. Den är inte kladdig och håller läpparna mjuka länge och har också fin färg. Det finns självklart billigare märken än Dior. Kicks har många bra läppstift med glans.

Pärlor både i hår och ansikte i vår

I vår är den nya make up trenden att sminka sig med marmaid makeup. Om man går med den trenden kan du använda dig av pärlor i ansiktet också och för att få dom att fästa ordentligt använder du ögonfranslim. Sätt pärlorna under ögonbrynet, på kindbenen eller utmed näsan. Är du osäker så finns det många bilder och filmer på nätet att titta på. Vill man inte ha pärlor i ansiktet kanske du istället vill ha fräknar som också är populärt. Det finns till och med speciella Freckled pen att köpa.

Mermaid makeup var populärt 2017 med dom pärlemoskimrade kinderna och halo effekter.Nu går trenden lite längre med både makeup, hår, doft och kläder. Mermaid makeup kan också kallas för mermaidcore och syns nu överallt på sociala medier. Är du nyfiken så är det bara att söka på hashtaggen #mermaidmakeup.

Ta fram dom där ögonskuggorna du lagt undan med pastellfärger. Det finns också många paletter att köpa med metaliska, pastellfärger och glitter i butikerna. Både dom lite mer exklusiva och dom billiga. i vår ska vi markera våra ögon både upptill och nertill som sedan suddas ut. Mindre smalare penslar som du enkelt använder brukar finnas vid alla paletterna. Köp inte en för mjuk utan hellre lite hårdare så att du kan sudda enklare utan att du blir irriterad under ögat då det är ett känsligt område.

Smink sitter också bättre om du har CBD olja i ansiktet  CBD olja lagligt i Sverige är kanske det vanligaste man då använder.

CBD-olja har blivit alltmer populär inom skönhets- och hudvårdsindustrin tack vare sina potentiella fördelar för huden. Här är en översikt över varför CBD-olja används i skönhetsprodukter och hur det kan vara fördelaktigt:

Fördelar med CBD-olja i skönhetsprodukter

 1. Anti-inflammatoriska egenskaper:
  • CBD har visat sig ha anti-inflammatoriska egenskaper, vilket kan hjälpa till att lugna irriterad hud och minska rodnad och svullnad. Detta gör det användbart för personer med akne, rosacea och andra inflammatoriska hudåkommor.
 2. Antioxidant egenskaper:
  • CBD är en kraftfull antioxidant, vilket innebär att det kan hjälpa till att skydda huden mot skador från fria radikaler och miljöföroreningar. Detta kan fördröja ålderstecken som fina linjer och rynkor.
 3. Fuktgivande:
  • CBD-olja kan vara mycket fuktgivande och hjälper till att hålla huden återfuktad utan att täppa till porerna. Detta gör det lämpligt för alla hudtyper, inklusive torr och känslig hud.
 4. Reglering av sebumproduktion:
  • Forskning har föreslagit att CBD kan hjälpa till att balansera hudens oljeproduktion, vilket kan vara fördelaktigt för personer med fet hud eller akne.
 5. Lugnande och reparerande:
  • CBD-olja kan hjälpa till att lugna huden och stödja dess naturliga reparationsprocess, vilket gör den effektiv för behandling av skador och irritation.

Vanliga CBD-infuserade Skönhetsprodukter

 1. Ansiktskrämer och lotioner:
  • Dessa produkter använder CBD för dess fuktgivande och anti-inflammatoriska egenskaper. De kan hjälpa till att hålla huden mjuk och lugn.
 2. Serum och oljor:
  • CBD-serum och -oljor är koncentrerade produkter som riktar sig mot specifika hudproblem som torrhet, åldrande eller inflammation.
 3. Ansiktsmasker:
  • CBD-ansiktsmasker kan ge intensiv fukt och lugna huden samtidigt som de tillför antioxidanter.
 4. Lip balms:
  • CBD-infuserade läppbalsam hjälper till att hålla läpparna återfuktade och skyddade, särskilt i torra och kalla klimat.
 5. Rengöringsprodukter:
  • Rengöringsprodukter med CBD kan hjälpa till att rengöra huden utan att orsaka irritation, vilket gör dem lämpliga för känslig hud.

Säkerhet och Användning

 1. Kvalitet och renhet:
  • Det är viktigt att välja CBD-skönhetsprodukter från pålitliga tillverkare som använder högkvalitativ CBD och som genomgår tredjepartstester för att säkerställa renhet och innehåll.
 2. Hudsäkerhet:
  • Även om CBD är generellt säkert att använda, kan vissa personer uppleva hudreaktioner. Det rekommenderas att göra ett lapptest innan man använder en ny CBD-produkt över hela ansiktet eller kroppen.
 3. Inga psykoaktiva effekter:
  • CBD-skönhetsprodukter innehåller vanligtvis ingen eller mycket liten mängd THC, vilket betyder att de inte har några psykoaktiva effekter och är säkra att använda dagligen.

Sammanfattning

CBD-olja i skönhetsprodukter erbjuder flera potentiella fördelar, inklusive anti-inflammatoriska, antioxidativa och fuktgivande egenskaper. Det kan vara en värdefull tillsats för att förbättra hudens hälsa och utseende, särskilt för personer med specifika hudproblem som akne, torrhet och åldrande hud. När du väljer CBD-skönhetsprodukter är det viktigt att satsa på hög kvalitet och vara medveten om hur din hud reagerar.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *